Tårtan efter vigseln – varför?

Idag ska jag ge er ett av mina wedding-life-hacks när det kommer till tårtan! Ni har planerat världens bästa dag, in i minsta detalj. Det ska vara vigsel och kramar och sen kanske tipspromenad och mingel med snittar och skumpa och allt vad det är – det låter som en dröm va?

Sen ska ni äta förrätt, huvudrätt och efterrätt kanske? Innan ni skär upp tårtan, ni dansar första valsen och festen börjar. Det är ett klassiskt upplägg men – fler och fler väljer att köra tårtan direkt under minglet istället. Varför? 

Fördelarna är många, stay with me!

Först – Vad är folk sugna på efter vigseln som ni – ändå – har planerat att ha? Tårta. Med något bubbligt och trevligt till. Och tänk såhär också – vad är era gäster INTE sugna på efter middagen? Mer mat.

Utöver att ingen egentligen är sugen på tårta efter middagen

så kommer detta argument:

Ni lägger ganska mycket pengar och energi på att välja tårtans smaker och utseende, men hur många hinner egentligen se tårtan? Ska ni ha middag och sen klämma in tårtan innan första valsen så kommer era gäster vara upptagna med att äta tårta när de egentligen borde svinga sina lurviga till någon härlig ABBA låt på dansgolvet. Av erfarenhet är det extremt svårt att få igång ett dansgolv efter att musiken avbrutits för tårtätning.

Har ni istället tårtan mitt på dagen kommer alla se den, och framför allt får ni fantastiska bilder på den eftersom ljuset är mycket bättre dagtid än kvällstid. Och som plus i kanten kommer ert dansgolv vara smockfullt.

Vill ni fortfarande bjuda på något sött efter maten, ställ fram ett godisbord?

Olga-Kodjo-Kojo-Akolor-Katarina-Kyrka-Fafangan-Stockholm

Jag älskar kommentarer, lämna en här nedanför!

SKA NI GIFTA ER?

Yey! Kul! 

Jag älskar bröllop och speciellt att fota dem! Om ni vill ha mig med på ert bröllop så börjar vägen här – fyll i formuläret så hör jag av mig snart! 

 

Frågorna här nedanför kan verka lite konstiga, men det är mest för att jag ska lära känna er lite extra!

Alla de här personerna är bjudna på ert bröllop. Ni ska dela ut roller till några av dem, vem får göra vad?