Save the date

3-5 APRIL 2020

BOUDOIRHELG GÖTEBORG

It's finally happening!

Vi kommer tillbaka med ännu en boudoirhelg i Göteborg!

Nu är det äntligen dags för mina boudoirhelger igen! Vi samlar som vanligt grym musik, makeup-&-hair artist och ett helt gäng snygga brudar under samma helg och fotar den roligaste upplevelsen du kan tänka dig! Självförtroenden som höjs, skratt och lite nerver – precis som det ska vara.

Inkluderat i en boudoirhelg:

Fotograferingen

Självklart ingår fotografering i bokningen! Det är kanske uppenbart. Varje fotografering är en timme lång, och på den tiden hinner du med 3-4 ombyten av kläder. 

Hotell Onyxen

Hotell Onyxen ligger precis rakt över från Scandinavium där vi har ett otroligt fint rum på översta våningen med stora fönster och en naturlig färgskala, perfekt för boudoir! Här finns säng (såklart) och diverse möbler som vi kommer använda till fotograferingen. 

Hår & Smink

Jag är så glad att få berätta för er att jag även i år har med mig Elin Hang som fixar hår och smink under dagarna. Elin är helt fantastisk på alla sätt. Har du inte bokat smink och hår för din bröllopsdag så skynda dig att snacka med Elin för hon börjar redan bli fullbokad. Elin kommer se till att du är ditt absolut snyggaste jag när du fotograferas.

Spara dina bilder på absolut bästa sättet

och dessutom är det den perfekta presentförpackningen!

Jag tycker att det är viktigt att du får dina bilder i handen. Digitala bilder i all ära men det är något speciellt med att ha bilderna framkallade i en fin box. Boxarna är klädda i det finaste tyget, mattsvart med lite sammetskänsla, diskreta men sexiga! Perfekt för att ge till din blivande i morgongåva eller behålla själv! Dina tio favoritbilder kommer i storlek 13×18 och boxen är gjord för att bilderna ska passa perfekt.

Redigering

Alla bilder redigeras såklart. Jag retuscherar inte på egen hand, men kan plocka bort finnar och blåmärken utan extra kostnad. Jag har som policy att sånt som är borta inom 1-2 veckor kan jag tänka mig att ta bort, men ärr och liknande är en del av dig, och berättar din historia precis så som du är. Du är fin som du är och det är det jag vill framhäva med en sådan här fotografering.

Digitala filer

Självklart kommer det vara otroligt svårt att välja dina tio favoriter, men oroa dig inte, du får minst 50 bilder digitalt, både i färg och svartvitt som du kan framkalla precis som du vill. Bilderna levereras digitalt i ett galleri där du får välja dina favoriter men också ladda ner dina bilder till din dator.

Tankar efter fotograferingen

Helgens team!

Martina-Lundborg-001-2

fotograf

MARTINA LUNDBORG

Jag har fotat boudoir i snart tre år, och varje gång blir jag lika imponerad över hur många fantastiska, starka, snygga tjejer jag får arbeta med. Jag skulle vilja säga att alla som kommer till mig har någon form av nervositet och att de flesta ser fram emot detta med lite blandade känslor. Det kan vara komplex, självkänsla, osäkerhet som sätter käppar i hjulet – men det är just därför man bör göra detta.

Ja, läskigt är det, men samtidigt så kan jag garantera dig att du kommer vara rakare i ryggen och se på dig själv med nya ögon när det väl är gjort.

Vi har så roligt under de här fotograferingarna. Det blir lätt väldigt fnittrigt och varmt på hotellrummen när Justin Timberlake’s Sexy Back spelas och man får lite känsla, men det är precis så det ska vara! 

Jag älskar mitt jobb, men den största fördelen är att få leverera bilder som gör att du känner dig mer självsäker och ger dig något i längden. 

Martina Lundborg Bröllopsfotograf

hår & smink

ELIN HANG MÅRTENSSON

Jag kan prata om Elin i all evighet, hon är verkligen något extra. Elin och jag har känt varandra i fem år nu och har gjort flera boudoirhelger och bröllop tillsammans! 

Om det är någon som kommer få dig att se ut som en miljon är det hon. Hennes sminkningar framhäver verkligen det som gör dig till dig, och när hon är klar med ditt hår så har det någon form av glans i sig som ingen annan lyckas med riktigt. Det är svårt att förklara vad det är hon gör, men hon får dig att se ut som du, samtidigt som du lyser och glittrar lite extra. 

Som person är Elin superglad, peppig, alltid med ett skratt och dessutom är hon nybliven mamma till världens goaste lilla Saga.

Planerar du bröllop och söker någon att göra smink och hår på din bröllopsdag så är det Elin du ska snacka med! 

Kom i stämning!

Detta är min boudoirlista! Den är proppfull med gamla hits, nostalgi, ‘sexytunes’ (sagt med en viss ironi) – tänk dig Marvin Gaye möter Britney. Oavsett musiksmak så tänder den här listan något i varje person som lyssnat på den och leder alltid till lite extra skratt och i många fall även lite dans. Helt klart värt att ta en kik! 

Lyssna här!

Listan spelas såklart under fotograferingen.

Att tänka på

Tider

Din bokade tid är på 2,5 timme. Tiden är fördelad så att smink och hår har ca 1,5 timme, och fotograferingen 1 timme. Kom i tid, då vi har ett ganska tight schema att följa. Kommer du för sent så kommer fotograferingstiden att bli lidande.

På de flesta av bokningarna så överlappar tiderna lite – detta innebär att den sista halvtimmen du fotograferas så kommer det antagligen sitta någon annan som ska sminkas, och du kommer antagligen ha sett någon annans sista halvtimme när du själv blir sminkad. 

Detta har bara varit positivt, både för nerver och stämning då man lätt blir indragen och hejjar på den som fotograferas. Girl Power i dess finaste form.

TA DIG DIT

Hotell Onyxen ligger mitt i centrala Göteborg, bara ett stenkast från Scandinavium. Parkera på Heden eller ta vagnen till Scandinavium, hit går 2, 8, 6, och 13.

Mjuka kläder

Kom till hotellet i mjuka kläder som inte lämnar några märken, gärna utan bh.

Att ta med

Underkläder

Du måste absolut inte köpa något nytt för en boudoirfotografering, men om du vill så tycker att du ska unna dig en shoppingrunda.

Vad du än väljer så är det alltid fint om du har med dig matchande set som du känner dig snygg och bekväm i. Du får gärna ha med dig fler att byta med för att få olika typer av bilder. 3-4 ombyten brukar vara lagom. Mixa upp underkläderna med lite mjukare material också. Spets är fantastiskt, men även en mjuk sport-BH blir minst lika fint på bild.

Tips på bra butiker för fina set; Hunkemöller, Victorias Secret, Åhléns, H&m, Change mfl.

smycken

Smycken är kul att ha med på bild! Ta gärna med din vigselring, ett långt halsband eller andra smycken som är speciella för dig. Men känn inte att du behöver köpa nya, fokus kommer ligga på dig.

Skor

Skor med hög klack gör att man ser längre ut och gör även att man sträcker på sig lite extra. Jag tycker personligen inte att du behöver ha några skor med dig, men vill du så ta med dig ett par och försök matcha dem till en outfit. Sen kör vi barfota resten!

Inspiration

Ta gärna med inspirationsbilder om det är någon speciell bild du vill att vi fotograferar. Tips på inspirationskälla är Pinterest.

Ps. Vi kommer inspireras, inte kopiera. Ds.

övriga kläder

Har du en korsett? En kimono i silkigt tyg? Ta med den! Eller varför inte en snygg body? Det behöver inte vara underkläder, det kan också vara ett par mysiga raggsockar, en skjorta, ett par mjuka shorts tex. Om du ska gifta dig och ha slöja på bröllopsdagen så kan den också vara rolig att ha med. Eller varför inte din partners favorittröja, MC-Jacka eller hockeytröja?

Hud & Hår

ögonbryn

För att inte få röda märken bör man noppra ögonbrynen senast dagen innan. Då hinner huden läka över natten.

rakning

Raka ben, bikinilinje och armhålor dagen innan av samma anledning som med ögonbrynen. Återfukta huden efter rakningen.

hudlotion

Jag kommer ha hudlotion och lite olja med mig för att få huden att se mjuk och len ut. Om du har någon som du hellre använder får du gärna ta med den.

Behandlingar

Om du brukar göra några ansiktsbehandlingar, kemisk peeling eller botox / fillers – tänk på att inte ha gjort det precis innan fotograferingen så huden hinner lugna ner sig.

Hårvård

Precis som förra året erbjuder vi lättare hårstyling. Det innebär att vi hjälper dig att locka, platta eller vad du nu önskar göra med ditt hår. 

Tänk på:

– Kom till fotograferingen med utsläppt hår för att inte skapa några toffsränder som är svåra att få bort.

– Tvätta håret dagen innan, då är det lättare att styla och har hunnit torka helt.

– Använd inte några hårprodukter i håret.

– Färgar du ditt hår? Överväg att fixa utväxten någon vecka innan fotograferingen.

Solbränna

Tänk på att inte skaffa tydliga bikinilinjer dagarna innan. Solar du solarium så tänk på att sola utan underkläder. Spray tan i all ära men jag rekommenderar inte att göra en sådan tätt inpå fotograferingen, det blir sällan bra på bild.

Peeling

Ta en återfuktande peeling på hela kroppen dagen innan, även fötter för att få bort döda hudceller.

Naglar

Måla naglarna med antingen genomsynligt lack eller din favoritfärg. Fila ner naglarna så de är jämnlånga.