VÄNHEM

Vänhem

VÄNHEM, NÄÄS SLOTT, LERUM

VÄNHEM, EN AV GÖTEBORG'S FINASTE BRÖLLOPSLOKALER?

Välkommen till Vänhem! En av Göteborgs mest bokade lokaler, men med all jäkla rätt. Allt på ett och samma ställe, nära Göteborg men ändå avskiljt från grannar och staden. Lägg till en helt magisk middagslokal med jättehögt i tak, häftig konstruktion, varma trätoner och ett kontant flöde av ljus. Här har ni vigselplatsen vägg i vägg och i närheten finns boende till alla era gäster.

Maten serveras av Nääs Slott och är alltid på toppnivå. Personalen är superhärlig och erfaren! Här kan ni festa långt in på småtimmarna, för här finns inga grannar som kan bli störda. 

Ni behöver dock vara ute i god tid för Vänhem är oftast fullbokat minst ett år i förväg.

Vänhem-Nääs-Fotograf-Videograf-Martina-Lundborg-Lerum-Slott

förberedelser

När det kommer till förberedelser så kan ni välja på en hel del. Antingen i samma hus, i slottet bredvid, på Nääs fabriker som är en kort biltur bort eller någon annanstans, som tex hemma eller på valfritt hotell.

NÄÄS FABRIKER

Nääs fabriker är känt för stora häftiga fönster (yey, ljusinsläpp), stora rum med mycket plats och ett härligt spa. Perfekt ställe att spendera sista natten på innan bröllopet. 

NÄÄS SLOTT

På Nääs slott kan ni också ha förberedelser! Här finns lite mer klassiska rum med stukaturer i taket, härliga tapeter och kakelugnar. Dessa bilder är från Södra flygeln, ett konferensrum i ljusgult som ligger vägg i vägg med ett hotellrum att sova i. Här har ni härligt morgonljus, perfekt för förberedelserna. Även gångavstånd till fina porträttplatser och just Vänhem.

vigsel

VIGSEL PÅ VERANDAN, UTOMHUS ELLER I KYRKAN?

De flesta som gifter sig på Vänhem väljer att ha sin vigsel på glasverandan. Det är ett enkelt och härligt rum med ljus från tre håll, alldeles lagom stort och intimt för er vigsel. Alla bilder ni ser från vigslar i just Glasverandan är med vigsel längst ner i rummet och alla vända mot vattnet, men min rekommendation för snyggast bilder är att vända alltihop åt andra hållet istället! Då får ni allt fönsterljus på er istället! Och entrén från dubbeldörrarna i glas kommer bli fantastisk!

Vill ni ha er vigsel i kyrkan så finns otroligt fina Skallsjö kyrka inom kort bilavstånd. Där har ni en stor kyrka med massor av ljus och ett klocktorn som verkligen fångar ögat. Skallsjö kyrka ser ni också från E20, vilket kan vara en mysig touch om ni kör förbi där ofta!

Det finns också möjlighet att ha vigseln utomhus! Bakom Vänhem finns en lång gräsmatta som sluttar ner mot vattnet där man skulle kunna ha vigseln, om man inte bryr sig om ifall vädret spökar med er!

porträtt

ALLT NI BEHÖVER INOM GÅNGAVSTÅND

Det kommer inte gå någon nöd på er när det kommer till porträtten heller! Här finns en magisk allé (som iof är ganska trafikerad, men det går om man vill!), stora öppna ängar, mjuka grusvägar under skyddande träd och som om inte det vore nog finns även vatten, bryggor och en underbar stenvalvsbro att fota vid. Ni behöver med andra ord inte oroa er för att ni går miste om några porträttplatser! Gruppbilderna löser vi precis utanför Vänhems framsida eller baksida och det finns perfekta platser för familjebilder också!

När det börjar bli kväll så smyger vi ut på ängarna utanför Vänhem och fångar de sista strålarna! 

middag

EN LOKAL NI INTE ENS BEHÖVER PYNTA

Ärligt talat, Vänhem’s middagslokal är så fin att det inte behövs något pynt. Ni behöver inte bygga stämning eller dekorera över huvud taget! Här är bra akustik, finns massor av yta för spex och tal och när mörkret faller studsar ljuset från de tända ljusen mot väggarna. Det finns en stor projektorduk för inspelade tal eller filmer!

Här sitter ni som brudpar och blickar ut över alla era gäster och njuter av kvällen som nygifta!

dansgolv

DANSA IN NATTEN I GLASVERANDAN!

När middagen är över dansar ni in natten på glasverandan som ändrat känsla med mörkret. Här är DJ’n, spotifylistan eller livebandet redo att få er att svettas tillsammans med era gäster! 

Vänhem-Nääs-Fotograf-Videograf-Martina-Lundborg-Lerum-Slott

Matilda & Jim's film från Vänhem

Vill ni ha mig med? Skicka en förfrågan här under!

HEJ HEJ!

Jag heter Martina och jag är kanske den som får äran att följa med er på er bröllopsdag? Jag är en händig inredningstok som ÄLSKAR choklad, tycker att flamingos är det coolaste djuret i världen och går igång på allt som har med färg att göra. På mina sociala kanaler  får ni antagligen se massor av färginspiration till bröllopet, filmklipp som jag sitter och grinar av, en del söta hundvalpar (tyvärr inte min egen), massor av bröllop, en del halvnakna brudar och en hel del riktigt riktigt dåliga skämt. Jag är ändå Göteborgare. 

Ni kan läsa mer om mig här – men den korta versionen är att om ni bokar mig får ni en person med jäkla massa erfarenhet, som antagligen kommer säga massa saker bakom kameran som ingen förstår men som kommer få er att slappna av och skratta er igenom hela er bröllopsdag. 

Jag HOPPAS att vi hörs! Kram!

Vill du följa med mig på fler äventyr?

ÄR DET ER TUR?

Yey!

 Jag älskar bröllop och speciellt att dokumentera dem! Hos mig kan ni få film eller foto, från fem till hela tolv timmar! Ni får färgglada, varma, äkta minnen att spara för alltid.

Om ni vill ha mig med på ert bröllop så börjar vägen här – fyll i formuläret så hör jag av mig snart! 

 

Ibland hamnar mina mail i skräpkorgen, så skriv ert telefonnummer så skickar jag ett sms när jag har svarat er!

Frågorna här nedanför kan verka lite konstiga, men det är mest för att jag ska lära känna er lite extra!
Vänhem-Nääs-Fotograf-Videograf-Martina-Lundborg-Lerum-Slott
Vänhem-Nääs-Fotograf-Videograf-Martina-Lundborg-Lerum-Slott
Vänhem-Nääs-Fotograf-Videograf-Martina-Lundborg-Lerum-Slott
Vänhem-Nääs-Fotograf-Videograf-Martina-Lundborg-Lerum-Slott
Vänhem-Nääs-Fotograf-Videograf-Martina-Lundborg-Lerum-Slott
Vänhem-Nääs-Fotograf-Videograf-Martina-Lundborg-Lerum-Slott