Åkeshofs slott

SONNY & EMELIE

Sonny Emelie Åkeshofs Slott Bromma Stockholm Bröllopsfotograf Martina Lundborg Fotograf Bröllop

Denna underbara dag på Åkeshofs slott har verkligen satt sig i både hjärta och själ. 

Vi började dagen tillsammans med tjejerna hemma hos Emelie och Sonny, ett stenkast från det vackra slottet där de senare skulle gifta sig. En fullspäckad frukost var uppdukad och det dracks champagne på balkongen medan skratt och glädjetårar avlöste varandra. Sen smög jag över till slottet för att möta upp Sonny och grabbarna. Även där var det fullt upp med manschettknappar, kavajer, hängslen och flugknytande. 

En first look som fick minst två fotografer och tre tärnor att torka tårarna och en hysteriskt rolig porträttomgång senare så vandrade de hand i hand till sin vigsel inför vänner och familj. 

Tipspromenad, lekar och en underbar eftermiddag ledde in till middagen där de fina talen avlöste varandra. Både tårar och skratt, precis som en bröllopsmiddag ska vara. Mätta och belåtna drog vi oss ut på slottets baksida där det var dags för fyrverkeri. En magisk stund! Den följdes dessutom av en helt otroligt god bröllopstårta och den första dansen som gifta. Jag tror Emelie och Sonny bockade av både första, andra, och femtonde dansen som gifta den kvällen för sen blev det fest! 

Och vilken fest det blev! Det var liveuppträdanden, battles, dance off’s, vals, breakdance och twerktävlingar. Vi var genomsvettiga efter några minuter men det stoppade ingen ifrån att dansa ännu mer. Den enda gången vi lämnade dansgolvet var när vickningen dukades upp. Sonny arbetar inom ost och delikatess och den buffén av läckerheter från jordens alla hörn slog nog varje saluhall jag någonsin varit i. Otroligt gott och efter att vi njutit av den, var vår dag som fotografer över. 

Proppmätta, helt slut och med en halv bröllopstårta i väskan rullade vi hemåt i natten medan en allsång av ”Stad i ljus” ekade mellan husen utanför Åkeshofs slott.

P.s Jag kan utan tvekan säga att det är under det här bröllopet som jag fotograferade 2017’s bästa bild. Den bild som vunnit både ’highest scoring images’ i International Wedding Photography of The Year, blivit publicerad i the Huffington post och så otroligt mycket mer. Men det är verkligen något speciellt med den bilden, inte bara att den är tekniskt bra, utan den kärlek som Sonny och Emelie visar varandra finns verkligen i den bilden. Där det vackra brudparet står hand i hand och ser på fyrverkerierna tillsammans, i portalen där de gifte sig, omgivnen av sin familj. Det är så mycket kärlek. Det gör den bilden speciell för mig. D.s

P.s2 – Letar ni bröllopslokal i Stockholm så kan jag verkligen rekommendera Åkeshofs Slott. Underbar mat, personal och fantastiska områden – allt på samma plats! D.s

Letar ni också efter en bröllopsfotograf?

Toppen! Om ni gillar mina bilder så får ni gärna skicka iväg en förfrågan här nedanför! 

Om ni verkligen inte vill fylla i mitt roliga formulär så kan ni maila på info@martinalundborg.se men glöm inte att skriva datum, det blir så svårt att svara annars! 

Ibland hamnar mina mail i skräpkorgen, så skriv ert telefonnummer så skickar jag ett sms när jag har svarat er!