SLOTTSBRÖLLOP PÅ ÖLAND

Emelie & Ulf

17 AUGUSTI 2020

Borgholms Slott, Öland

EMELIE & UFFE

SLOTTSBRÖLLOP PÅ ÖLAND

Tänk er att ni planerar ett helt magiskt bröllop på Öland. Ni bokar Borgholm’s slott och planerar att fylla det med släkt och vänner. Allt är planerat in i minsta detalj, i maj ska det bli av – men så kommer en pandemi. Landet stänger ner, oro sprider sig, och ni måste planera om.

Låter som en mardröm va? Det var det också, men Emelie och Ulf valde att planera om sin dag som så många andra fick göra. De valde dock att byta maj mot augusti samma år och hoppas på det bästa. 

När de egentligen skulle ha gift sig, på deras bröllopsdatum (i maj) – var de på plats i Borgholms slott. Det var regn, blåst och riktigt riktigt kallt. Inte direkt vad man hade önskat sig av sin bröllopsdag va?

Två månader senare strålade solen och det kan ha varit en av de varmaste dagarna under året. Det var lite som att det var meningen att deras bröllop skulle vara just denna dagen.

Vi började dagen hemma hos Emelies syster Anna för hår och smink. Vi sköt konfetti i trädgården som Anna fortfarande plockar upp (se mitt inlägg om konfetti på bröllopsdagen vetja, det finns konfetti som man inte behöver plocka upp!) och drack champagne innan vi tog oss mot Borgholms slott för att möta upp grabbarna och köra en first look.

Vi ställde Uffe med utsikt över vattnet och brudföljet kikade på från en platå i närheten. Jag tror inte ett öga var torrt när Uffe vände sig om och såg sin Emelie medans ’Hold back the river’ spelades i bakgrunden. Magisk stund!

Porträtten tog vi i slottet som var nästan folktomt eftersom det var måndag (HUR BRA?) och efter en liten vätskepaus var det dags för vigsel i ena tornet. Fantastiska Maja Pockar sjöng bland annat en variant på Känn en doft av kärleken och sen dansade hela brudföljet ut till Avicii’s Levels (vilket inte kan beskrivas som annat än Emelies anthem). 

Dagen rullade på med tårta, kramar, fågeldansen, middag, tal, solnedgångsplåtning och sen ett hejdundrande dansgolv. 

Vi lämnade slottet medans musiken dunkade över slätterna runt omkring, lyckliga och nöjda med en helt magisk bröllopsdag. 

Denna dagen slog på något sätt lite djupare. Ett år då så många bröllop fick sätta stopp på grund av pandemin så var det så befriande att få fira ett bröllop på riktigt. Bröllop är verkligen livets fest och om det var något år vi verkligen behövde det, så var det 2020. Jag är så glad att Emelie och Ulf bestämde sig för att köra på trots allt, och att de fick den här dagen så som den blev. 

 

Smink & hår av Hannah Lindoff som är väldigt duktig och utgår från Göteborg för bröllop!

Brudparets ord

Ordet som bäst beskriver Martina är: MAGI. Allt hon gör är magi. Hon tar magiska bilder och fångar de finaste ögonblicken. Vi hade egentligen valt en annan fotograf redan 1,5 år i förväg. Men ca 8-9 månader innan kom känslan av att det inte kändes helt rätt. Jag valde att skriva i en Facebook-grupp om någon vill fota vårt bröllop. Vi fick över 40 olika fotografer som svarade och en av dem var Martina. Vi gick igenom allas Instagram och sållade tills det bara var hon kvar. När vi hade bokat kändes det 100 % rätt och såhär i efterhand kan jag verkligen rekommendera henne. Alla bilder är magiska och så tacksam att vi valde henne och att lägga de pengarna. Det är bilderna vi nu har kvar av bröllopet, så vi alltid kan minnas världens bästa dag.

ÄR DET ER TUR?

Yey!

 Jag älskar bröllop och speciellt att dokumentera dem! Hos mig kan ni få film eller foto, från fem till hela tolv timmar! Ni får färgglada, varma, äkta minnen att spara för alltid.

Om ni vill ha mig med på ert bröllop så börjar vägen här – fyll i formuläret så hör jag av mig snart! 

 

Ibland hamnar mina mail i skräpkorgen, så skriv ert telefonnummer så skickar jag ett sms när jag har svarat er!

Vill du följa med mig på fler äventyr?