ULRIKA & JOAKIM

Bröllop i Gunnfjauns kapell, Sjöviksgården, Ljugarn, Gotland

Ulrika och jag har känt varandra i flera år då hon också är bröllopsfotograf. Men utöver det har vi också varit i både Frankrike och Tyskland ihop, och dessutom lyckats missa ett flyg tillsammans. När man går igenom att springa igenom hela Frankfurts flygplats tillsammans för att sen missa flyget med 20 sekunders marginal, då skapas det speciella band. 

Med det sagt, vissa bröllop längtar man till innan de ens är i görningen, och detta var verkligen ett att se fram emot. Inom en timme ifrån att Ulrika och Joakim officiellt var förlovade hade jag ett meddelande väntande för att spika den 3e augusti 2019. Sen började ett intensivt år med planering. Jag fick ta del av en hel del av alla beslut som togs inför den här dagen, allt från klänningen till dukningen fick jag höra i detalj om innan och det var så otroligt kul att se varje del ta form för att skapa den bröllopsdag som Ulrika och Joakim hade sett fram emot så länge.

Så kom dagen tillslut. Vi hade flyttat oss från Stockholm till Gotland och det låg en spänning i luften den här morgonen. Lite molnigt och lite risk för regn, men det verkade inte bekymra någon trots en planerad utomhusvigsel. Brudparet började dagen i Ulrikas familjehem i Ljugarn, där tjejerna gjorde i ordning sig i ett hus på tomten medan grabbarna höll låda i ett annat. Hos tjejerna lyssnades det på melodikrysset samtidigt som hår, smink och brunch ordnades. Killarna grillade och fixade slipsknutar. Hundra meter från varandra lyckades de ändå undvika att ses innan vi förflyttade oss till Folhammars raukområde för en minst sagt tårfylld first look. 

Porträtten tog vi vid raukarna innan vi begav oss mot Gullfjauns kapell för en intim och otroligt mysig vigsel där Joakim’s syster med man sjöng för brudparet. Vigselförrättare var Sune Jakobsson, som ni kanske känner igen från Lina och Joels bröllop? Han är en återkommande figur i bröllopssammanhang på Gotland (och är otroligt duktig på det han gör!) Vigseln avslutades med ett konfettiregn utan dess like och oändliga kramar från nära och kära.

Eftermiddagen och kvällen spenderades på Sjöviksgården som ligger precis vid vattnet i Ljugarn. Borden var dukade med gröna dukar, stenar som bordsplacering och fyllt av vackra detaljer från Gotland och Ulrikas barndom. I över ett år hade Ulrika och Joakim dessutom samlat stolar från alla ön’s loppisar och att se allt detta komma till liv var en upplevelse i sig! 

Gästerna minglade runt i solskenet, åt en fantastisk tårta med browniebotten och de karaktäristiska salmbären från ön, samtidigt som de försökte lista ut var de skulle sitta genom en rolig lek. Efter att ha spenderat eftermiddagen i solen bjöds det till middag inne i Sjöviksgården. Kvällen kantades av fantastisk mat, skratt, glädjetårar, underbara tal och en och annan sång. 

Traditionsenligt på Gotland så bjuder brudparet in alla (som inte är bjudna som gäster till bröllopet) på brudvisning under kvällen. Då bjuds det på drikku (hembränd maltdryck) och hembakta kringler och så skålar brudparet med de som samlats. Jag har sett ett helt gäng brudvisningar genom åren, men aldrig har jag sett så många samlade som under Ulrika och Joakims! Det var människor överallt!  

Efter avslutad middag samlades vi återigen utomhus för att vårt brudpar skulle få dansa sin första dans. Omringade av vänner och familj med tomtebloss i händerna dansade de till Stars från the Shack och tårarna rann på både brud och brudgum. När vi lämnade Ljugarn för att bege oss hemåt låg klackarna i ett hörn av rummet och musiken dånade ut över viken. 

 

Denna dag blev precis, in i minsta detalj, som jag trodde att Ulrika och Jockes bröllopsdag skulle vara. Varmt, intimt, genomtänkt och mysigt ut i fingertopparna. Det är verkligen en ynnest att få dela sådana här dagar med er som brudpar, era vänner och familj, och speciellt den här dagen ligger nära hjärtat då jag dessutom fick vara en del av både planering, möhippa och förhoppningsvis massor av fler ögonblick framöver (helst inga fler missade flyg dock!). We love you! <3 

SE FILMEN!

Film – Videograf – Bröllopsvideograf

Letar ni också efter en bröllopsfotograf?

Toppen! Om ni gillar mina bilder så får ni gärna skicka iväg en förfrågan här nedanför! 

Om ni verkligen inte vill fylla i mitt roliga formulär så kan ni maila på info@martinalundborg.se men glöm inte att skriva datum, det blir så svårt att svara annars! 

Ibland hamnar mina mail i skräpkorgen, så skriv ert telefonnummer så skickar jag ett sms när jag har svarat er!