Konfetti och konfettibomber

på bröllop?

Konfetti, konfettibomber, ris, ballonger, torkade rosblad – denna djungel av ’kasta i luften pynt’ – vi går igenom dem och reder ut vad som är vad, och vad som gör sig bäst!

 

Konfetti är så roligt och skapar fantastiska bilder! Men det finns lite att tänka på som jag tänkte att vi skulle prata om i det här inlägget! Häng med!

MINA 5 BÄSTA KONFETTI TIPS

Här kommer mina 5 bästa tips på hur ni kan använda konfetti!

1. KÖP RÄTT KONFETTI

Det finns oändligt många alternativ på konfetti. Men något som är viktigt att tänka på är att om ni ska skjuta konfetti utomhus så behöver ni köpa nedbrytbar konfetti. Det finns konfetti som är gjord av en typ av sockerpapper som inte är skadligt för miljön och som förmultnar eller smälter när det kommer i kontakt med vatten. Tänk på miljön och se till att ni inte skadar den!

Alternativet är ju att ni får stå och sopa upp konfettin efter, och ärligt talat – vem har tid med det?

2. MORE IS MORE

Det är sällan det är vindstilla i vårt avlånga land och risken att en konfettibomb skjuts av och sen poff – flyger bort – är ganska vanlig. Så vill ni ha konfettibomber så se till att ni har ett helt gäng! Ge konfettibomber till erfarna skjutare – de kan vara lite tricksiga att få iväg ibland! 

3. BLOMBLAD ISTÄLLET FÖR KONFETTIBOMBER

Om något förknippas med bröllop så är det ju verkligen blommor! Det går att plocka blommor och torka bladen långt innan om ni vill det men det fungerar minst lika bra att köpa rosor och dra av blombladet ifrån dem. Rosor är också lagom tunga så de singlar ner väldigt fint!

Borgholms slott Slottsbröllop Öland Emelie Ulf

4. RIS

Det har i många år cirkulerat rykten om att ris ska vara skadligt för små fåglar och att man därför inte får kasta ris utanför kyrkor tex. Detta är en myt som inte stämmer, men däremot så drar riskorn till sig möss och skadedjur så kyrkorna föredrar oftast att ni inte använder ris. Så kolla med er vigselplats vad som gäller hos er!

Borgholms slott Slottsbröllop Öland Emelie Ulf

5. I REGNET

Men vad gör man då, medans det singlar konfetti överallt? Gömmer man sig? NEJ! Vänd ansiktet mot magin och skratta högt och NJUT! Jag har så många brudar som drar ner hakan och gömmer sig när konfettin ramlar. Kanske för att undvika att få det i klänningen eller liknande, men tänk på det – NJUT AV ÖGONBLICKET! Håll din älskade i handen och hångla lite i konfettiregnet vetja, det kommer alla hurra över!

6. BONUSALTERNATIV!

Vi har pratat om blomblad, både torkade och färska! Men det fler finns alternativ:


Ballonger – Låt gästerna blåsa upp var sin ballong och hålla kvar (!!!) och vifta med när ni kommer ut! Välj ballonger i era färger eller blanda hej vilt!

Såpbubblor – Köp såpbubblekanoner och blanda upp med vanliga. Tänk på att de kan blåsa bort på en sekund så blanda gärna med något annat.

Popcorn – Men hur smidigt? Det är inget kladdigt, de syns, de bryts ner snabbt och gästerna kan både snacksa och kasta popcornen!

Örter – Få hela bröllopet att lukta oregano eller rosmarin? För er som har ett italieninspirerat bröllop så är detta klockrent!

Pappersflygplan – Vik ett gäng små pappersflygplan med era färger och ha gästerna kasta flygplan runt omkring er! Så roligt! Perfekt för barn också!

Solrosfrön / Fågelfrö – Något som plockar upp efter sig själv är ju fågelfrön! Win win!

Tidningspapper – Klipp eller riv bitar av tidningar och använd dem som konfetti!

Små klockor – Strunta i att kasta saker och låt gästerna gå var sin liten klocka att vifta med. Ni kommer ha en liten orkester som väntar på er när ni är gifta!

Bandpinnar – Jag har inget bättre ord för dem men ni knyter band i slutet på små pinnar som ni delar ut till gästerna, så istället för att kasta så viftar de med banden när ni kommer!

Glowsticks – detta är kanske mer för dansgolvet eller för en skymningsvigsel men dela ut glowsticks som era gäster får veva med! 

Kokos – Kasta kokosflan vetja!

EN SISTA NOTIS

Fråga er lokal om ni kan använda konfetti någon annan gång under dagen. Typ som här, på första dansen! Det är ett hejdundrande avslut på en magisk dag och vem vet – kanske får vi en bild på din farmor som sopat upp lite guldglitter från golvet och kastar det över dansgolvet senare under kvällen? 

Tänk på att vissa lokaler är nitiska med om det får finnas något kvar efter ert bröllop – jag vill inte nämna några namn men jag har brudar som suttit på huk och plockat konfetti för hand in på småtimmarna på lokaler där de varit extra petiga. 

ÄR DET ER TUR?

Yey!

Jag älskar bröllop och speciellt att dokumentera dem! Hos mig kan ni få film eller foto, från fem till hela tolv timmar! Ni får färgglada, varma, äkta minnen att spara för alltid.

Om ni vill ha mig med på ert bröllop så börjar vägen här – fyll i formuläret så hör jag av mig snart! 

Ibland hamnar mina mail i skräpkorgen, så skriv ert telefonnummer så skickar jag ett sms när jag har svarat er!

Vill du följa med mig på fler äventyr?