Tomtebloss

på bröllop?

Många brudpar har fått upp ögonen för tomtebloss till sina bröllop. Det finns miljoner sätt att göra det på, men för att det ska bli absolut bäst så har jag ett par tips att ge er på vägen. Häng med!

Tomtebloss kan ju vara något av det mysigaste som finns, en riktig stämningshöjare! Men det är inte helt lätt att få det rätt, tro det eller ej! Så jag tänkte att jag skulle samla mina tips på hur ni ska tänka för att få de absolut bästa ur era tomtebloss!

Här kommer mina 5 bästa tips på hur ni planerar för tomtebloss!

1. KÖP RÄTT TOMTEBLOSS

Först och främst, och detta kan verkligen inte påpekas nog många gånger, KÖP RÄTT TOMTEBLOSS. Tomtebloss brinner ju som bekant upp, snabbt! Det finns olika typer av tomtebloss och se till att ni köper sådana som brinner länge. Risken är annars att de som fick fyr på sina först hinner elda upp dem innan resten av gänget får fyr på sina.

Det finns tomtebloss som brinner i över 90 sekunder, de är bra! 

2. Se till att alla kan tända samtidigt

Jag vet inte hur många gånger vi stått i situationen där 20 personer försöker tända eld på var sitt tomtebloss i samma tändare. Det brukar inte gå vägen, snarare blir det ofta så att de smälter ihop istället och det blir pannkaka av det. 

Förbered er genom att ha marschaller (helst i marschallhållare så att de kommer upp lite) tända i närheten så att många kan tända sina samtidigt. 

3. När passar det bäst i schemat?

Många använder tomtebloss vid första dansen (även inomhus om festlokalen tillåter det) vilket kan bli helt otroligt fint! Ulrika och Jocke pratar fortfarande om deras första dans utomhus i sommarnatten med deras gäster i en stor ring runt dem. Ni kan såklart välja om tomteblosstunden ska vara ett intensivt och romantiskt ögonblick eller om ni hellre vill ha tjo och tjim runt er!

Ni kan också använda tomtebloss om ni har en solnedgångsfotografering! Eller varför inte båda?

4. vilken tid på dagen blir de bäst på bild?

Detta är också en väldigt viktig fråga med ungefär lika många svar som det finns fotografer. Jag personligen tycker att de absolut bästa tomteblossbilderna tas strax efter solnedgången, då skymningen hunnit lägga sig lite men det inte hunnit bli kolsvart ute. Då blir det inte kontrasterna mellan mörkt och ljust så hårda, utan ni får med lite omgivning i bilder och film också. 

Dessutom kan vi bakom kamerorna behöva belysa extra för att kameran ska hitta fokus om det blir för sent på kvällen, vilket är helt okej – sålänge vi vet om hur planen ser ut och kan förbereda oss på det. 

5. men nej brorsan, inte än!

Vi människor har ju en fascination för eld och gnistor, och det kommer finnas en eller två personer som ’råkar’ tända sina lite tidigt. Kanske inte råkar, en del tänder med mening också för att det är roligt, så räkna med att det går åt några extra tomtebloss! Och det skadar ju aldrig att ha några över egentligen, som sagt, det är ju ganska kul med tomtebloss ändå. 

EN SISTA NOTIS

En sista notis. Tänk på säkerheten. Tänd inte tomtebloss inomhus om ni inte stämt av med lokalen (och så att brandvarnaren inte går igång om ni är inomhus). 

Och prata ihop er med er fotograf och videograf så att de hinner förbereda sig!

ÄR DET ER TUR?

Yey!

Jag älskar bröllop och speciellt att dokumentera dem! Hos mig kan ni få film eller foto, från fem till hela tolv timmar! Ni får färgglada, varma, äkta minnen att spara för alltid.

Om ni vill ha mig med på ert bröllop så börjar vägen här – fyll i formuläret så hör jag av mig snart! 

Ibland hamnar mina mail i skräpkorgen, så skriv ert telefonnummer så skickar jag ett sms när jag har svarat er!

Vill du följa med mig på fler äventyr?