Dansgolv och fest

på bröllop!

ATT FÅ IGÅNG FESTEN OCH FÅ DANSGOLVET ATT VARA FULLT HELA NATTEN

Men hur tusan gör man? Hur får man tre generationer att samlas på samma dansgolv, och dessutom stanna där? Vilken musik använder man? Ska man ha dj eller liveband? Räcker det med en trubadur? 

Häng med, så ska jag hjälpa er på vägen!

Här kommer mina bästa tips hur ni får igång dansgolvet!

Ingen vill vara först på dansgolvet så det,
kära brudpar, får ni ta hand om.

Först och främst, att äta tårta mellan vals och fest är ingen bra idé, era gäster kommer hamna i matkoma nummer tre för dagen, ingen bra start för ett dansgolv. Läs här om varför tårta mitt på dagen är den bästa idén!

Börja med första valsen istället, om ni vill ha en sådan! Tycker ni att uppmärksamheten känns lite jobbig så förvarna era vänner att ni vill ha sällskap på dansgolvet halvvägs genom låten. När halva låten har gått har ni redan fyllt dansgolvet! För så är det med människor – vi gillar att följa strömmen. 

Det är nu ni har laddat upp med ett gäng riktiga crowdpleasers. Förslagsvis något av Abba, Bryan Adams, Gyllene Tider eller typ ”Inget stoppar oss nu” av Black Jack. Stanna tills ni är svettiga och alla är uppe på fötterna, för om ni startar dansgolvet på det sättet så kommer det fortsätta vara drag hela kvällen!

De flesta av mina brudpar är väldigt festglada, men det är ju faktiskt inte alla fester där flera generationer ska upp på dansgolvet samtidigt så det kan vara lite klurigt. Därför finns det ett gäng andra tricks också, här kommer dem!

TIPS & TRICKS!

Bra ljuseffekter – de som levererar ljud har garanterat ljus att erbjuda också, det är värt det!

Rökmaskin – Lagom mycket rök kan bli en häftig stämningshöjare!

Konfetti – Konfettikanoner är verkligen något som får folk att bete sig som små barn, pop it!

Glowsticks – Belys festen direkt från gästerna och dela ut lite glowsticks!

En professionell Dj – Ärligt talat, detta är så viktigt. Rätt dj kan läsa av rummeet, när ni behöver en lugnare låt eller när ni behöver tagga till. Tips i Göteborg? Pehr på festkungen.se!

Saxofonist – Detta är en trend som kommit de senaste åren och är en garanterad igångsättare. En duktig saxofonist spelar med i era favoritlåtar och ger allt en annan dimension! I Göteborg rekommenderar jag Mikael som bokas via festkungen.se, sjukt duktig!

– i princip allt som får era gäster att känna sig som att de är på festival i någonstans i Europa.

BE OM MUSIKTIPS I SAMBAND MED OSA!

Som ni kanske vet så brukar man ju skicka ut ett OSA (Om svar anhålles) där man behöver fylla i allergier och liknande? Där är ett perfekt ställe att låta era gäster berätta vilken låt som får dem att börja dansa! 

När era OSA ramlar in så kommer ni såklart också hinna fylla en spellista med ERA gästers ’kan-inte-sitta-still’ låtar. Bra va? 

P.s Ja, ni får välja bort låtar om ni verkligen hatar dem. D.s

RÄDDA FÖTTERNA!

Ett annat GRYMT tips är detta – lägg fram flipflops eller tofflor till alla med klack! Det kan verkligen ta död på en kväll om man valt för höga klackar, och att kunna svinga sina lurviga utan att balansera på samma klackar man haft hela dagen är guld värt! 

(Glöm inte att boka en fotograf och videograf så att ni får någon timme av festen dokumenterad! Det är så roligt att ha!)

ÄR DET ER TUR?

Yey!

Jag älskar bröllop och speciellt att dokumentera dem! Hos mig kan ni få film eller foto, från fem till hela tolv timmar! Ni får färgglada, varma, äkta minnen att spara för alltid.

Om ni vill ha mig med på ert bröllop så börjar vägen här – fyll i formuläret så hör jag av mig snart! 

Ibland hamnar mina mail i skräpkorgen, så skriv ert telefonnummer så skickar jag ett sms när jag har svarat er!

Vill du följa med mig på fler äventyr?