Äta tårtan

mitt på dagen?

Idag ska jag ge er ett av mina wedding-life-hacks när det kommer till tårtan! 

Ni har planerat världens bästa dag, in i minsta detalj. Det ska vara vigsel och kramar och sen kanske tipspromenad och mingel med snittar och skumpa och allt vad det är – det låter som en dröm va?

Sen ska ni ladda för middag, äta förrätt, huvudrätt och efterrätt kanske? Innan ni skär upp tårtan, ni dansar första valsen och festen börjar. Det är ett klassiskt upplägg men – fler och fler väljer att köra tårtan direkt under minglet istället. 

Varför? Varför inte!

Fördelarna är många, stay with me!

För det första,

Vad är folk sugna på efter vigseln som ni – ändå – har planerat att ha? 

Något som ni valt att lägga ganska mycket pengar på dessutom, valt smaker, utseende och tema? Jo, Tårtan. Tårta, som serveras tillsammans med något bubbligt och trevligt till är det perfekta mingelsnackset! 

Tänk på detta; era gäster har nyss ätit lunch, det är ganska lång tid tills middag trots allt och en liten kopp kaffe och tårtbit hade suttit perfekt. 

för det andra,

En bröllopsmiddag är lång. LÅNG. Speciellt här i Sverige. Det är ofta förrätt, ett gäng tal, någon lek, och tillslut huvudrätt. När huvudrätten kommer så kastar man sig över den och sen lutar man sig mätt och belåten tillbaka i stolen samtidigt som man stryker sin mage. (Okej, det sista kanske bara är jag..) 

Vad tror ni att den mätta farbrorn inte saknar efter middagen? En mastig tårta. Sure, en liten chokladbit till kaffet kanske, men en hel bit tårta? Jag skulle vilja säga nej på den frågan.

Mitt sista och starkaste argument

Ska ni ha middag och sen klämma in tårtan innan första valsen så kommer era gäster vara upptagna med att äta tårta när de egentligen borde svinga sina lurviga till någon härlig ABBA låt på dansgolvet. Av erfarenhet är det extremt svårt att få igång ett dansgolv efter att musiken avbrutits för tårtätning.

Har ni istället tårtan mitt på dagen kommer alla se den, och framför allt får ni fantastiska bilder på den eftersom ljuset är mycket bättre dagtid än kvällstid. Och som plus i kanten kommer ert dansgolv vara smockfullt.

Vill ni fortfarande bjuda på något sött efter maten, ställ fram ett godisbord?

ÄR DET ER TUR?

Yey!

Jag älskar bröllop och speciellt att dokumentera dem! Hos mig kan ni få film eller foto, från fem till hela tolv timmar! Ni får färgglada, varma, äkta minnen att spara för alltid.

Om ni vill ha mig med på ert bröllop så börjar vägen här – fyll i formuläret så hör jag av mig snart! 

Ibland hamnar mina mail i skräpkorgen, så skriv ert telefonnummer så skickar jag ett sms när jag har svarat er!

Vill du följa med mig på fler äventyr?